Referenciák a vakondmenesítésben

Az alábbiakban olvasható néhány beszámoló azoktól, akiknek segítséget nyújtottunk ahhoz, hogy eltávolítsák a vakondokat a kertjükből:

1/a. 2010.08.11 - Burghardt Mikós, Mikria Kft, Gyula

"Tisztelt (vakond)Vadásztársam!

Régen nem váltottunk levelet.

Csoda történt. Több nap is eltelik úgy, hogy végignézek a birtokon, és nem látok egyetlen vakondtúrást sem. Ezt nem gondoltam volna 2 hónappal ezelőtt.

Nagyon hálás vagyok érte, hogy visszaadta a hitemet azzal kapcsolatban, hogy vakondmentes szép gyepem legyen. Három éve, mióta ideköltöztünk, bosszankodtam miattuk, és most szinte megszűnt a probléma. Na jó, néhány "szórvány" vakond betéved néha, egy-egy kupaccal, de hol van ez már a napi 5-10-15 kupachoz képest. És most már nem is idegesít. Mivel már én is "tapasztalt" vadász vagyok, úgy tekintek a ritkán előforduló halmokra, mit egy kihívásra. Hiszek benne, hogy a jövőben is képes leszek néhány nap alatt megfogni a hívatlan látogatókat..."

1/b. 2010.08.27 - Burghardt Mikós, Mikria Kft, Gyula

"Kedves Gergely!

Örömmel tájékoztatom, hogy belelendültem a vakondfogásba (a családom diszkrét kuncogása közepette).

A statisztika a következő:

14!!! megfogott vakond...

Jelen pillanatban egyetlen szórvány vakondom van csak, egyetlen kihelyezett csapdával.

Kezdem magam egyedül érezni a telephelyemen. :-)..."

Vakondmentes pázsit - Mikria Kft., Gyula 1 Vakondmentes pázsit - Mikria Kft., Gyula 2 Vakondmentes pázsit - Mikria Kft., Gyula 3

2. 2011.04.09 - Mike János, Neszmély

"Évek óta kénytelenek voltunk tűrni, hogy a vakond csatatérré változtatja a kertünket és megnehezíti a fűnyírást. Sokáig nem találtunk tartós megoldást, csak szaggal riasztó szereket próbáltunk ki legfeljebb 1-2 napig tartó eredménnyel. Aztán az interneten megtaláltuk Miklós Gergelyt a vakondstop.hu weboldalon, aki végre idén áprilisban csapdával megfogta a vakondunkat. Azóta nyugodt az életünk és szép a gyepünk!"

Gergely!

Nagyon szépen köszönjük a munkáját!

Hálával gondolunk Önre! További sok sikert kívánunk!

Vakondmentesítés Neszmélyen 1 Vakondmentesítés Neszmélyen 2 Vakondmentesítés Neszmélyen 3

3. 2011.04.21 - Schulmann István, Nagyigmánd

"Kedves Gergő!

Szinte napok alatt sikerült elérni, hogy a kis barátunk lapátra kerüljön! Csak ajánlani tudom a csapdás módszer alkalmazását! Köszönöm a segítséget!"

Vakondmentesítés Nagyigmándon 1 Vakondmentesítés Nagyigmándon 2

4. 2011.04.25 - Nagy Gábor, Dunakeszi

"Hosszas vakondcsaták után bukkantam rá az interneten a vakondstop.hu oldalra. Aki szeretne a valondmentesítéssel kapcsolatosan teljeskörű és részletes információt kapni, az a legjobb helyen jár! Előzőleg én is számos (nem olcsó!) módszert teszteltem, de ezek csak rövidtávon bizonyultak sikeresnek. Miklós Gergely javaslatára én is kipróbáltam a csőcsapdát és néhány napon belül sikerült begyűjteni az eltévedt vakondot! Sorstársaimnak én is csak és kizárólag ezt ajánlom.

Tisztelettel:

Nagy Gábor"

5. 2011.05.13 - Klér Zoltán, Székesfehérvár

Szia Gergő!

Ez egyszerűen hihetetlen!!!! Hétfőn kaptam meg postán, azonnal telepítettem is mind a hármat. Most néztem meg, és az egyikben benne is volt az állatka.

1 éve küzdöttem vele, tényleg mindent kipróbáltam (ultrahangos riasztó, karbid, naftalin, amalgerol talajfertőtlenítő), de semmi. Erre 4 nap alatt megvan.

Már az egész családot körbetelefonáltam, remélem, jönnek a megrendeléseitek, az enyémet nem adom :-)

Még egyszer köszi!

6. 2011.05.08 - B.Á., Gyál

Kedves Gergely,

Tavaly kaptam Öntől egy vakondcsapdát, aztán a vakondom elment, de most tavasszal jött helyette másik (de lehet, hogy több). Ennek kisebb nyoma volt, nem voltak nagy túrások, inkább csak furatok mutatták, hogy valaki van odalenn. Elővettem és leraktam a tavaly Öntől kapott csapdát, tegnap, ma pedig láss csodát benne figyelt a vakond. Hát volt nagy öröm, hogy végre sikerült megfogni egyet, elvittem jó messzire. Visszatettem a csapdát hátha van még jelentkező.

Szóval működni látszik a csapda!

Köszönöm a segítségét!

Üdvözlettel,

B. Á.

7. 2011.06.15 - Varsi Attila, Balassagyarmat

Tisztelt Gergely!

A vakondcsapdákat megkaptam, telepítettem és első éjszaka megfogta.

Köszönöm a szakszerű leírást.

Kezdődhet a kert helyreállítása pár nap múlva, megnézem hogy csak egy volt-e.

Tisztelettel: Varsi Attila, Balassagyarmat

8. 2011.09.03 - dr. Józsefné Őri Mariann, Budapest

Tisztelt Miklós Gergely úr!

Pénteken megjött a csapda, délután leraktuk ezeket a járatokba és ma reggelre az egyikben már benne is volt a vakondunk.

Most már egy távoli mezőn folytatja az életét.

Köszönjük a segítséget!

Üdvözlettel:

dr. Józsefné Őri Mariann
Budapest
2011.09.03.

9. 2012.03.12 - B.T.

Kedves Gergely!

A megrendelt csapdákat üzembe is helyeztem az ön instrukciói alapján.

Nálam a járatok jó 25 cm mélyen voltak és a feltúrásnál kétfelé ágaztak, amire én nem voltam felkészülve, de sikerült megoldanom a problémát.

Ami abban jelentkezett, hogy másnap reggelre vadászatom sikeresnek bizonyul (remélem még csak a kezdet).

Van még mit tennem mivel udvaromban "már csak" 37 db kupac van.

Ezúton köszönöm segítségét, és ha valami új hírei vannak módszerben, vagy esetleg segíthetek bármiben, rám számíthat.

B.T.
2012.03.12

10. 2012.07.09 - Szabó Imre, Téglás Városi Sportegyesület

Tisztelt Miklós Gergely Úr!

Az ön által javasolt csomag nagyszerűen bevált. Ezúton is köszönöm a hiteles segítséget!

Tisztelettel és köszönettel:

Szabó Imre
Téglás Városi Sportegyesület
2012.07.09

11. 2012.07.24. - Kiss K.

Tisztelt Gergely Úr!

Köszönjük a vakond csapdakészletet. Visszajelzésként annyit szeretnék, hogy már az első nap sikerült egy vakondot megfogni. Nagyon boldog vagyok és minden hasonló cipőben járó ismerősömnek tovább adom az Ön által küldött fogókat. Megmentette a gyönyörű kertemet, amiért hálás vagyok Önnek.

Üdvözlettel: Kiss K.

12. 2012.09.06. - Hornyák Imre

Tisztelt Gergely Miklós Ur!

3 napon belül megfogtam a metróépítő szakembert! Azóta semmi túrás! Vagy megijedtek a többiek vagy ilyen "sztahanovista" volt ez a fúrógép, mert hihetetlen számomra, hogy ekkora területen szórakozzon egyedül ez a.... Szóval azóta ki is vettem a három csapdát és betettem a garázsba. Ezúton is köszönöm!

Tisztelettel: Hornyák Imre

13. Dobó Anita

Tisztelt Címzett!

A csőcsapda remekül bevált. Az elhelyezést követően 7 órán belül fogtam egy vakondot, ezideig összesen kettőt. Most megint megjelent egy vakond, annak elfogásával is próbálkozom.

Köszönettel és üdvözlettel: Dobó Anita

14. 2013.05.03. - Szabó Péter

Kedves Gergely,

Kis gyakorlás kellett a járatok felderítésében és a csapda letevésben, eddig 4 fogás, és még túrnak.... Nem sokáig :) Köszönöm a hathatós segítséget! Egy megjegyzés: a csapda letevésével kapcsolatban kaptam egy olyan tippet, hogy vödörrel takarjam be. Ez be is jött, kiásom a járatot, lerakom a csapdát és ráborítok egy vödröt, majd a pereménél földdel körbeszórom, hogy a fény-légzáró szigetelés meglegyen. Minden csapdát így rakok le, és amióta belejöttem (megfelelő mélység, megfelelő vízszintes járat kiválasztás, friss járat stb.) így működik. Azért gondoltam, hogy megosztom, mert ezzel a módszerrel kevesebbet kell ásni és temetni.

Minden jót kívánva,

Szabó Péter

15. Kiss Ferenc, Dunakeszi

Sziasztok!

Szívatott egy kicsit a vakondok uraság. Teletúrta állandóan a csőcsapdákat.

De ma reggel elment megnézni, hol van túrnivaló föld. Szegénykém átsétált a csapdán és utána csak arra várt, hogy kiszabadítsam.

Első nap a túrásokat figyeltem. Második nap a teletúrt csapdákat takarítottam. Harmadik nap pedig költöztettem.

Köszönöm a segítségeteket. A "pocok fogó"-t nem használtam.

Üdvözlettel: Kiss Ferenc, Dunakeszi

16. 2013.06.26, B. Magdolna, Zsámbék

Kedves Miklós Gergely!

Hétfőn kézhez kaptam a küldeményt. Kedden kihelyeztem a csőcsapdákat és néhány ellenőrzés, illetve egy csapda-áthelyezés után csütörtök délben találkoztam egy csőbe húzott hívatlan vendéggel. Kivittük őkelmét a határba és kíváncsian kivártuk, ahogy beássa magát. Szerintem még van vendég a kertemben, úgyhogy használatban vannak a csapdák. Megtartom őket, nem élek a visszavásárlási garanciával :)). Szeretettel csatolok két fotót: az egyiken a kertecském van, amihez elég lenne a saját ásóm..... A másikon a hely látható, ahol a ma elfogott vendégmunkást elengedtük. Köszönöm a gyors, pontos szállítást, a csapdákkal kapcsolatos alapos tájékoztatást.

Üdvözlöm és minden jót kívánok: B. Magdolna, Zsámbék

Vakondmentesítés Sárközi Viktor Vakondmentesítés Sárközi Viktor 2

17. 2013.07.14, Veres József

Üdv.

Veres József vagyok Gyuláról. A 2013.07.14-én megrendelt csomagom 2013.07.16-án megérkezett. A gyors kicsomagolás után ismertető tanulmányozás,bemutató kisfilmnézést követően szakszerű csapda telepítés a főutcába (humán csapda) és izgatottan vártuk a holnapot. A másnapi csapda ellenőrzésnél a várva várt eredmény tárult elénk: megvan a vakond! KÖSZÖNÖM. Minden igaz, úgy van, ahogy leírtad.

TISZTELETTEL: Veres József

18. 2013.07.22, Sárközi Viktor

Több tízezer forintot költöttem zizegő, csörgő, napelemes csoda riasztókra. A kis mocskokat annyira “zavarták”, hogy néhányat kitúrtak a helyükről. Próbálkoztunk minden legális vakond űzővel, eddig még csak a csapdájuk volt eredményes.

Tisztelettel: Sárközi Viktor

19. 2014.03.22, Papp Miklós

Kedves Gergely!

Többször laktunk már kertes házban (Budapest) és soha nem volt vakondunk. Így amikor új kertes házba költöztünk fel sem merült vakondháló. Kert és locsolórendszer építés utáni évben jött viszont a vakond. Napi 1-6 túrással. Néha 4-6 túrásnyi volt egy vödör, néha egy túrással megtöltöttem a vödröt. Szolár riasztó egyáltalán nem használt, képes volt mellétúrni is akár. Nem akartam vegyszert és drága megoldásokat, így valami más kellett. Sajnos a csapdák mellé nem sok leírás volt, ezért is választottam végül a Vakondstop oldalon lévőt.

Megkaptam a csapdákat, 2 csőcsapdát le is raktam. 4 napig próbálkoztam velük, de hiába. Vagy beletúrta a földet, vagy kikerülte, vagy felé se nézett, pedig friss túrásba raktam mindig. Végül felbosszantott a drága, mert gyakorlatilag a nyomomban járt, fűnyírás után, mire végeztem a ház mindkét oldalán, ott volt a túrás ott, ahol kezdtem. Ekkor bevetettem a fém csapdát. Ez szimpatikusabb volt, mert egyszerűbb volt lerakni. Délelőtt helyeztem el és estére már benne volt a gazfickó. Pórul járt, hogy nem a csőcsapdával randizott. Mindenesetre ez már 1 hónapja volt. Utána gyanús lett, hogy mintha valami más állat körbenézett volna a szabadon hagyott területen, mert megjelent 1-2 földközeli járat, de csak az ezt követő 3 napban, azóta semmi mozgás, földtúrás sem keletkezett.

Úgyhogy boldog vagyok, hogy azóta nem kell minden reggel negyed órát azzal töltenem munkába indulás előtt, hogy túrásokat gyűjtsek össze.

Köszönettel,
Papp Miklós

20. 2013.09.16, Attila, Nagyvárad

Kedves Gergely!

Tegnap délelőtt raktam le legelőször a csapdákat, a ma reggeli első ellenőrzésnél kapásom volt. Köszönöm a hasznos termékeket és a tanácsot!

Attila, Nagyvárad

21. 2014.05.19, Kuba Róbert, Tápiószecső

Kedves Gergely!

Nagyon örülök, hogy édesanyám ajánlásával rátaláltam önre, erre az oldalra. A márciusban kihelyezett csapdák már az első két hétben hatásosak voltak, három vakondot sikerült elkapni. Áprilisban és májusban is fogtam egyet velük.

Azelőtt nagyon el voltam keseredve, mert előtte több, mint száz (!) vakondtúrás éktelenkedett a kertben. Az állat kitúrt mindent, ami csak az útjába került. Egyszerűen elviselhetetlen volt. Miután sikerült nem kis összeget elpazarolnom különböző szerekre, füstpatronokra, rájöttem, hogy teljesen hatástalanok voltak.

Bár csak előbb tudtam volna erről a remek lehetőségről!

Most viszont csodálatos érzés látni, ahogy helyrejön a kertem, az éktelenkedő foltok a gyepben már eltűntek, a veteményesben is zavartalanul termelhetek, és végre sikerül megvédenem az évelőágyásomat is!

Mivel nagy a kertem, ezért rendeltem újabb csapdákat, hogy ha veszély fenyeget, minél előbb el lehessen kapni ezt a rendkívül kártékony állatot!

Mindenkinek nagyon tudom ajánlani ezt a terméket, mert egyszer kell kifizetni, viszont nagyon praktikus, hosszú ideig használható, és valóban hosszú távú, tartós megoldást jelent!

Üdvözlettel: Kuba Róbert, Tápiószecső

22. 2014.06.19, Králik György, Szerencs

Kedves Gergely!

12 napja kaptam meg az Öntől rendelt csapda készletet. Telepítés után vártam, hogy mikor következik be a kapás. Sokáig semmi sem történt. Az én "kis kertészem" szorgalmasan dolgozgatott.

Én pedig változtattam a helyét a csapdáknak. Már azon a ponton voltam, hogy érvényesítem a garanciát, amikor ma reggel az ellenőrzéskor az egyikben ott csücsült egy vendég.

Jó megtermett kis jószág volt a csapdában. Ő most "áttelepült"- nem önszántából- az erdőbe, remélem ott jobban érzi magát, mint a kertemben.

Köszönöm a lehetőséget. A csapdák továbbra is bevetésen vannak. Mindenkinek azt tanácsolom, a közmondást átköltve: A TÜRELEM VAKONDOT TEREM.

Üdvözlettel: Králik György, Szerencs

23. 2014.06.20, Lénárt Béla

A csomag megérkezett, a vakondot csapdába ejtettem 2 nap alatt.

Most egy messze helyen áshat...

Üdv. Lénárt Béla

24. 2014.07.05, Szabó Sándor

Csak kissé megkésve sikerül tudatnom a jó hírt, miszerint nagyon eredményes vadászatokról számolhatok be. Már két vakondot sikerült megfogni, és az elsőt még videón is meg tudom mutatni. Nem mester munka, én voltam a stáb is, meg a szereplő is, no meg a vakond. Azóta viszont semmi mozgás a kertben, csak a lótücskök serénykednek, no meg valami nagyobb állatka, de még nem mutatkozott be.

Itt lehet megnézni a videót

Üdvözlettel: Szabó Sándor, Érsekújvár - Nové Zámky (Szlovákia)

25. 2014.07.20, Krisztián

Kedves Gergely!

Szeretnék referenciát adni a visszajelzésemmel:

Tegnap két csőcsapdát ágyaztam le. Az elsőt abba a járatba tettem, amit már többször lábbal visszatapostam, de másnapra újra felpúposodott (viszonylag vékony a termőréteg, így a vakond nem tudott mélyen ásni járatot, ezáltal a felszínen látható volt, merre halad). A másikat pedig egy földtúrás alatti járatba, ami az előzőtől kb. 2-3 méterre lehetett.

Ma ellenőriztem a csapdákat, és nagy örömömre az elsőben benne volt a kis ásógép!

A lényeg ebben: Életem első próbálkozására, azon belül is az első lerakott csapdájába első alkalommal besétált a vakond. Ezt csak azért, ha valaki megkérdőjelezné a hatékonyságát! :)

További sok sikert az értékesítéshez!

Köszönettel: Krisztián

UI.: Az egy hete leszúrt ultrahangos vakondriasztót simán kiröhögte és kikerülte nap-mint-nap a vakondunk...

26. 2015.04.24, Lantos Gabriella

Kedves Miklós Gergely!

A mai postával megkaptuk újabb csapdakészletünket. Köszönjük szépen.

Már régebb óta szerettem volna írni, hogy hálásan megköszönjem: Ön megmentette a kertünket.

A házunkhoz meglehetősen nagy kert tartozik, amelyet mi valóban kertként használunk. A legkülönbözőbb díszfák, bokrok, rózsák, gyümölcsfák, termő bogyósok és néhány szőlő van elültetve. El nem tudom mondani, mi kártételt okoztak a vakondok a kertünkben az elmúlt 15 évben. Harcoltunk mi derekasan, mindenféle eszközzel, épp csak bányarobbantásokat nem végeztünk. Hiába. 18 szőlőtőke, gyümölcsfák, nemes Meilland rózsák, stb. csak a jéghegy csúcsa, ami odaveszett.

Tavaly nyáron végső elkeseredésemben újra leültem, hogy sokadszorra áttúrjam (hogy stílusos legyek) a netet valami segítség után. És akkor bukkantam az Önök honlapjára. Sajnos azok közé tartozunk, akik nem korábban találtak rá erre a megoldásra. Mennyi energiát, pénzt, ideg-összeomlást spórolhattunk volna meg! Fáj a szívem a kipusztított növényekért is.

Hála a részletes leírásnak és a szemléletes videónak, a férjem remek "vakondásszá" nőtte ki magát. Fantasztikus ügyesen - és most már elég rövid idő alatt is - helyezi le a csapdákat. Tudja, mit érdemes csapdázni és hol fölösleges. Nagyszerűen találja meg a legravaszabb járatokat is. Én a vakondmegfigyelő vagyok. Azonnal kiszúrom a jelenlétét, továbbá a régi járatokat igyekszem beiszapolással eltüntetni, hogy a kertbe tévedők ne találjanak kész infrastruktúrát. Sajnos, itt meglehetősen kötött, agyagos a talaj. Gondolom, a Maros miatt. Tavaly az első 7 napon 6 db vakondot fogtunk. Most 30 felé közelítünk, 25 fölött már nem számoltuk tovább. Ma délelőtt is fogtunk egyet. Én háromóránként ellenőrzöm a csapdákat, mert azt tapasztaltam, nem bírnak ki túl sok időt, meg minek is szenvedjenek.

Őszintén be kell vallanom, ha az elmúlt évek kártételére gondolok, eszeveszett gyűlöletet és haragot érzek a vakond iránt. De amikor meglátom azt a kis bundás dögöt a rózsaszín orrával, hát nem tudnék neki ártani semmiképpen. Ezért is nézem sűrűn a csapdákat. A községen kívül van egy út, ahová a férjem elviszi egy fedeles vödörben a kitermelt vakondot és elengedi. Azt mondja, pillanatok alatt fúrja be magát a talajba.

Még egyszer hálásan köszönjük a segítségét, és az ajándékba mellékelt kesztyűt is. Köszönettel lenyúltam magamnak kerti kesztyűnek.

Szép hétvégét kívánok!

Üdvözlettel: Lantos Gabriella

27. 2015.05.06

Hallo Gergő,

Köszönöm a "Humán" csapdakészletet, megmutattam a kis jószágnak és úgy látszik, hogy megtetszett neki, mert bele is bújt. Azóta nem látok új fúrást, lehet, hogy csak egyedül, árván volt szegénykém? Minden esetre figyelem minden reggel a pályát, és ha lesz sorstárs, azt is megkínálom. Köszönettel és üdvözlettel!

28. 2015.05.12, Varga Zoltán

Kedves Gergely!

Jóideje küzdöttem a kertemben lévő vakonddal, a sok munkával széppé varázsolt gyepemen. Kb. 400 nm felületen keserítette meg az életemet. Ismerős módon mindent kipróbáltam már, aztán kipróbáltam a csapdádat és második napra megfogtam a tettest. Feleségem csak annyit mondott nekem egy pár órával utána: hogy kisimult az arcod...

És tényleg.

Jöhet a következő delikvens (remélem nem)!

Üdv: Varga Zoltán, Tatabánya

29. 2015.06.21, Forrai Katalin

Kedves Gergely!

Beszámolok a sikerélményről! Csak reméltem, hogy hamar megfogom, de hogy ilyen gyorsan, arra nem is gondoltam.

Hétfőn este 20:00 óra körül leraktam a 2 csőcsapdát (sikerült a fő útvonalába letenni 2 helyre, követtem az utasításokat, OSB lapot tettem a tetejére). Reggel korán 5:45 körül felkeltünk a párommal, és nagyon izgultunk, hogy mi lesz. Kibontom az első csapdát, üres... Volt egy olyan érzésem, hogy ha itt nincs, akkor a másikban lesz a koma.... Úgy is volt! Beletettem egy vödörbe, nagyon félt szegényke, alig mozgott, összekuporodott. A párom egy kicsit megkocsikáztatta a munkahelye felé igyekezve, Győrtől jó messze, Enese környékén elengedte a mezőn. Az elengedéséről videót is csinált, meg fénykép is készült még otthon, a vödörben. Próbálom átküldeni.

Mindenkinek eldicsekedtem, hogy sikerült vakondot fogni.

Gratulálok a csapdákhoz, tényleg működik! Remélem nincs több vakond, azért délután még megnézem a másik csapdát, van-e benne vakondkoma...

Üdvözlettel:

Forrai Katalin, Győr, 2015.06.21.

30. 2015.06.16, Tünde

Kedves Gergely!

Tegnapi napon átvettem a pontosan, korrektül megküldött csapdákat.

A frissen telepített füvünket, egy, vagy két lelkes vakond olyan boldogan és elszántan furkálta nap, mint nap, mintha nekik készült volna játszótérnek....már megpróbáltuk bánatunkban és mérgünkben minden lehetséges módszerrel elriasztani, semmi eredménnyel.... bezárta földdel a járatokat, ahol veszélyt érzett és tovább ásott boldogan, friss, füves területen. Az átvett csapdákat azonnal betettem a földbe....... reggel már ott dugdosta az orrát a csapda nyílásába, nem értve, hol az ő szép nagy, gondosan kiépített járatlabirintusa?

Betettem egy vödörbe és egy kilométerrel arrébb egy mezőn elengedtem, furkáljon ott tovább :D

Hálásan köszönöm a lehetőséget, hogy személyesen "szembenézhettem" a naponta emlegetett önjelölt kertészemmel.

Egy javaslat: - a tájékoztatóban célszerű lenne felkészíteni a lelkes vakond-vadászokat az állat hangjára. Amikor a vödörbe akartam csúsztatni a csapdából, akkorát ordított, hogy ijedtemben csak a szerencse segített, hogy a vödörbe ejtettem.

Nagyon ajánlom mindenkinek ezt a csapdát, csatolom a fotó bizonyítékom...

Tünde - Szegedről

Másnapi kiegészítés:

Nem gondoltam, hogy az eredményes vadászat örömét ennyire lehet fokozni azonnal, egy másnapos sikerrel! Mivel azt gondoltam, hogy csak egy vakond munkálta ilyen hősiesen az egész kertemet, így csupán próbaképpen még azonnal aznap este betettem a csőcsapdámat a kert másik oldalában kiválasztott üregbe. Már következő reggel ott lapult, egy olyan jóllakott fiú példány, hogy az orrát sem tudta kidugdosni az ablakon, mert nem fért el megfordulni. Külön hála, hogy a két nap alatt befogott kislánynak és kisfiúnak nem volt már alkalma családot alapítani a kertem közepén...

Barátsággal:

Tünde

31. 2015.07.27, Zoltán, Debrecen

Ezúton is szeretném megköszönni a vakond mentesítőt, nálunk is hibátlanul működött, de az Önök szakmai trükjei nélkül a biztos kudarcra lettünk volna ítélve!

Hobbikertünket kb. 5 évvel ezelőtt érte az első vakond "támadás", de egyik évben sem volt jelentős a nemkívánatos vendégünk károkozása, csak rövid időkre bukkant fel... Ebben az évben viszont már nem adta fel olyan könnyen, és elég sok kárt okozott a kertünkben, össze-vissza fúrva a haszon és dísznövények gyökérzeténél az altalajt, a friss pázsitunkat. Az évek során mint a többi átlagkertész, mi is több praktikát kipróbáltunk a hívatlan látogatók ellen, de a siker jó esetben is csak átmeneti volt.

Egy ismerősünk sem tudott vakond problémára garantáltan megbízható megoldásról, ezért az interneten kezdtem el keresgélni, ahol rátaláltam a vakondstopra...

A lényeg: 2015. július 20-án hétfőn délután helyeztünk el a kertünkben a csapdákat, melyekről szerda délutánra kiderült, hogy egyelőre nem fogtak semmit.

Fenti hibából okulva még aznap szerdán este, új helyekre, minden az utasításaikban szereplő dologra odafigyelve, nagyon precízen helyeztem el újból a csapdákat.

És bizony meg is lett az eredménye: péntek délutánra az egyik csapdánk semlegesítette a kis betolakodót! Azonnal helyreállítottuk a kertet, hogy megfigyelhessük lesz-e több vakondtúrás, és láss csodát: megszűnt a kupacok keletkezése.

Ezúton is szeretném megköszönni a mindvégig korrekt tájékoztatásukat, segítségüket, a csapdákat szépen elraktároztam, és a jövőben jó szívvel fogom ajánlani a terméküket bárki számára!

Köszönettel:

Zoltán, Debrecen